Wie zijn we

Welkom bij Het Swinnenbos,

Een kampeerterrein dat wordt gerund door kampeerders, voor kampeerders. Gelegen aan de recreatiegrond aan de Heide 37 te Molenstede (Diest), voorheen beter bekend als Verblijfspark 'De Stille Kempen', opgericht in 1970.

Voor onze start in 2021 was De Stille Kempen vele jaren een bruisende plek, maar helaas is het verblijfspark de laatste jaren in verval geraakt, tot verdriet van kampeerders en buurtbewoners. Veel kampeerders vertrokken en de buurt verloor zijn levendigheid.

Sinds onze komst in februari 2021 als nieuwe uitbaters was het tijd om deze negatieve spiraal te doorbreken en met een schone lei te beginnen. Daarom hebben wij besloten om de naam te veranderen naar Het Swinnenbos, met de hoop om het verblijfspark om te toveren naar een camping met toeristische plekken, camperplaatsen, verhuuraccommodaties, ... De nieuwe naam, visie en herindeling van de plaatsen geven meteen een frisse wind aan de camping. Dat is duidelijk zichtbaar wanneer ons harde werk 2 jaar later wordt beloond door Toerisme Vlaanderen met het label "Camping".

Sinds 2023 hebben we ons doel bereikt om weer een camping te worden, en met trots kunnen we zeggen dat Het Swinnenbos terug is als een volwaardige camping. We zijn verheugd te zien dat toeristen en buurtbewoners ons opnieuw beter leren kennen en de positieve veranderingen opmerken.

Wie zijn wij?

Als doorgewinterde kampeerders begon ons avontuur al in onze jeugd. Met vele caravanreizen naar Spanje en jarenlang verblijf op een camping in de Antwerpse Kempen, zit kamperen in ons bloed.

Het verhaal van Linda en Stefaan (koppel rechts op de foto boven), die na jaren op dezelfde camping te hebben gestaan, besloten te verhuizen naar een nieuwe locatie, is waar ons avontuur begon. Ze ontdekten per toeval Camping Het Swinnenbos in Molenstede en werden meteen betoverd door de charme, gezelligheid en rust van de bosrijke omgeving, samen met de vele fiets- en wandelmogelijkheden.

Hun enthousiasme bracht ook hun dochter Sigrid met partner Michael (koppel links op de foto boven), zoon Stig (rechts op de foto onder) en neef Djino (links op de foto onder) ertoe om de mogelijkheden van Het Swinnenbos te ontdekken. En zo begon ons gezamenlijk avontuur op deze prachtige camping. 

Wat mogen jullie van ons verwachten?

Met onze achtergrond als doorgewinterde kampeerders en onze diverse professionele ervaringen in het onderwijs, als animator, bij het leger en in de vertegenwoordiging, beschikken we over de perfecte mix om iedereen warm te verwelkomen bij aankomst, in 't CanTinneke en tijdens onze vele activiteiten voor zowel jong als oud.
 

We heten u van harte welkom in onze groene oase van rust en plezier

Zoek & Boek

Kom je ook kamperen bij ons op de camping? Kies een luxe Glamping Tent, Camperplek, losse kampeerplaats of een plekje op onze tentenweide rond de vijver.🤩

Maak een reservering
Cookie instellingen